to top

משרד בוטיק לעריכת ייפוי כח מתמשך וצוואותרמת השרון | הרצליה | כפר סבא | רעננה | הוד השרון | והסביבה   ראשון-חמישי                 03-5472447, שלוחה 2 

20+ שנות ניסיון ומאות לקוחות מרוצים

המומחים לעריכת ייפוי כוח מתמשךלכל תרחיש או מצב בחיים

מוסמכי משרד המשפטים | מחירים הוגנים | שירות מהיר, אישי ומקצועי

google ★ ★ ★ ★ ★
ייפוי כח מתמשך כפוליסת ביטוח להמשך קיומה של חברה
ייפוי כח מתמשך כפוליסת ביטוח להמשך קיומה של חברה עו"ד יעל מיליקובסקי-לוי - המתמחה בעריכת ייפוי כח מתמשך

ייפוי כח מתמשך כפוליסת ביטוח להמשך קיומה של חברה

הדפס דוא'ל
(0 הצבעות)
Media

מעוניין לדעת כיצד ייפוי כוח מתמשך יכול לשמש כפוליסת ביטוח להמשך קיומה של חברה? כנסו וקראו

ייפוי כח מתמשך כפוליסת ביטוח להמשך קיומה של חברה

ייפוי כוח מתמשך הוא מסמך משפטי המאפשר לכל אדם בגיר (מעל גיל 18) המבין את משמעותו של יפוי הכוח ותוצאותיו, לקבוע כיצד ועל ידי מי יטופלו ענייניו בעתיד כאשר לא יוכל לטפל בהם בעצמו, למשל עקב מחלת זיקנה (כמו דמנציה), מוגבלות נפשית וכיו"ב. במרבית המקרים – כאשר חושבים על ייפוי כוח מתמשך – רואים בו אמצעי שעוזר לדאוג לעניינים אישיים, ענייניים רפואיים או עניינים רכושיים.
בעל מניות בחברה אשר עורך ייפוי כח מתמשך – עלול להיקלע למצב בעייתי, אם וכשאר הוא ייקלע למצב של אי יכולת לקבל החלטות בעתיד. לפיכך – רצינו להציג מספר בעיות ייחודיות, לבעלי מניות בחברה, הקשורות לייפוי כוח מתמשך, אותו הם מבקשים לערוך – הסמכת מיופה כוח להצביע באסיפה כללית, מיופה הכוח כדירקטור וייפוי כח בעניינים התפעולייים של החברה.

 

הסמכת מיופה כוח להצביע באסיפה כללית

הבעיה הראשונה בה עלול להיתקל מייפה הכוח, בהקשר של חברות בע"מ, הינה זכות ההצבעה שלו באסיפה הכללית של בעלי המניות. בהקשר זה עולה השאלה – האם ממנה שאיננו דירקטור יכול להסמיך את מיופה הכוח להצביע במקומו באסיפה הכללית של בעלי המניות?
לפי דיני השליחות בעל מניות שהינו אדם כשיר יכול לתת ייפוי כוח לאחר להצביע במקומו, בהתאם להוראות חוק החברות ותקנון החברה. במקרים בהם ייפוי הכוח המתמשך נכנס לתוקף, בעל המניות הממנה לא רשאי להסמיך אדם אחר לפי דיני השליחות הרגילים, וייפוי הכוח המתמשך הוא הקובע.
למעשה - מניה בחברה היא רכוש. לפיכך - גם בהעדר התייחסות מפורשת בייפוי הכוח המתמשך, מיופה הכוח הוא זה שמטפל ברכושו של הממנה. מתוקף מעמד זה ובאופן אוטומטי הנובע מעצם כניסתו לתוקף של ייפוי הכוח המתמשך, יכול וצריך מיופה הכוח להפעיל את זכויות ההצבעה של הממנה באסיפה הכללית. יוצא דופן הוא מצב בו בייפוי הכוח המתמשך או בתקנון החברה מצויינת הוראה מפורשת השוללת אפשרות זו.

 

מינוי מיופה הכוח כדירקטור

סוגיה שניה בה אנו נשאלים אחת לתקופה הינה הסוגיה – האם אדם יכול לכתוב בייפוי הכוח המתמשך כי הוא ממנה את מיופה הכוח לדירקטור במקומו?
הממנה רשאי לציין בייפוי הכוח המתמשך כי הוא מעוניין שמיופה הכוח ימונה כדירקטור במקומו. יתר על כן, גם בהעדר ציון מפורש בייפוי הכוח יכול מיופה הכוח להתמנות כדירקטור במקום הממנה. יחד עם זאת, הליך המינוי של מיופה הכוח כדירקטור במקום הממנה אינו הליך אוטומטי, אשר יתרחש עם כניסתו לתוקף של ייפוי הכוח המתמשך.
היות ומינוי של אדם כדירקטור בחברה מסוימת הינו מינוי אישי הנעשה בהתאם להוראות חוק החברות, יש לפעול למינויו של מיופה הכוח כדירקטור בחברה בהתאם לדיני החברות. על פי החוק, המינוי יעשה ע"י האסיפה הכללית, אלא אם נקבע אחרת בתקנון החברה. ככל שהממנה הינו בעל מניות בחברה, מיופה הכוח יכול לפעול במסגרת ניהול מניותיו של הממנה כדי להתמנות כדירקטור בחברה, בכפוף לדיני החברות ולהוראות תקנון החברה. למשל, ככל שהממנה הינו הבעלים של מרבית המניות בחברה או בהסכמת בעלי מניות נוספים - יכול מיופה הכוח להתמנות כדירקטור באסיפה הכללית של החברה, ככל שאין מניעה לכך לפי תקנון החברה.

 

ייפוי כח בעניינים התפעולייים של החברה

הסוגיה השלישית הקשורה לייפוי כוח מתמשך לבעל מניות בחברה הינה סוגיית הפעילות השוטפת של החברה, במקרה וייפוי הכוח המתמשך נכנס לתוקף. כחלק מהפעילות השוטפת של חברה, נדרשת החברה לתשלום משכורות לעובדים, תשלום לספקים, לשלטונות המס ולהוצאות שונות. לפיכך עולה השאלה - האם ממנה שהינו בעלים של חברה בע"מ ש-50% מהמניות שייכות לו, יכול לתת למיופה הכוח הנחיות מקדימות בנוגע להמשך פעילות החברה בכל הנוגע לפעילות השוטפת של החברה?
יש לבחון את הנושא בהתאם לחוק החברות ותקנון החברה הרלוונטית. תשומת הלב כי בהתאם לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, לגבי פעולות משפטיות שאין לגביהן התייחסות מפורשת בסעיף 32ו(ג)(1)(ד) לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, תשכ"ב-1962 (דוגמת מתנות הלוואות ותרומות, לגביהן יש הנחיות נקודתיות), ניתן להסמיך את מיופה הכוח לפעולות עד לגובה של 500,000 ₪.
הפרשנות הלשונית והפרשנות התכליתית כאן מתמזגות. אם החוק נקט לשון מובחנת לעניין פעולות מפורשות (מתנות, הלוואות, תרומות) "במצטבר" הרי שמכלל הן אנו שומעים לאו. כלומר, ניתן לאפשר שלא לסכום פעולות "אחרות" מסוגים שונים תחת פעולה משפטית אחת החוסה במגבלת הסכום של 500,000 ש"ח. מצב הדברים שונה ממצב בו אותה פעולה משפטית מתבצעת בחלקים שונים כדי להתחמק ממגבלת הסכום של 500,000 ₪ או אז יש להסתכל על הפעולות הללו כאותה הפעולה המשפטית המוגבלת בסך של 500,000 ₪.
הערה – להלן הסעיף המתאים בחוק:
סמכויות מיופה כוח (תיקון מס' 18) תשע"ו-2016
32ו. (א) מיופה כוח מוסמך לקבל בשם הממנה כל החלטה בקשר לעניינים שבייפוי הכוח שאותה היה מוסמך הממנה לקבל ולבצע בשם הממנה כל פעולה בקשר לאותם עניינים שאותה היה הממנה רשאי לבצע, למעט פעולה שלפי מהותה או לפי דין יש לבצעה באופן אישי, וכן רשאי הוא לקבל מידע שהממנה רשאי לקבל בקשר לעניינים שבייפוי הכוח, והכול בכפוף להוראות שקבע הממנה בייפוי הכוח ולהוראות בית המשפט כאמור בסעיף 32כז.
(ב) בלי לגרוע מהוראות סעיף קטן (א), מיופה כוח לא יהיה מוסמך לבצע בשם הממנה פעולות אלה:
(1) המרת דת;
(2) קבלת החלטות או ביצוע פעולות שהיה מוסמך הממנה לעשות בשמו של אדם אחר או מתוקף היותו הורה או אפוטרופוס;
(3) מתן הסכמה למסירת ילד לאימוץ;
(4) השתתפות בבחירות;
(5) כל פעולה או הבעת רצון שמטופל, מיופה כוחו או אפוטרופסו רשאים או מוסמכים לבצע או להביע, לפי חוק החולה הנוטה למות, התשס"ו-2005;
(6) עריכת צוואה, קביעת מוטבים לגבי סכומים שיש לשלם עקב מותו של אדם לפי סעיף 147 לחוק הירושה, התשכ"ה-1965.
(ג) על אף האמור בסעיף קטן (א), מיופה כוח לא יהיה מוסמך לבצע בשם הממנה פעולה מהפעולות המנויות להלן, אלא אם כן הוסמך לכך במפורש בייפוי הכוח: ת"ט תשע"ז-2017
(1) (א) מתן תרומות אלא למי שצוין במפורש בייפוי הכוח ובסכום שצוין בו, ובלבד שהסכום לא יעלה במצטבר על 100,000 שקלים חדשים;
(ב) מתן מתנות אלא למי שצוין במפורש בייפוי הכוח ובערך שקבע הממנה, ובלבד שהסכום לא יעלה במצטבר על 100,000 שקלים חדשים, והכול למעט מתנות הנהוגות בנסיבות העניין;
(ג) מתן הלוואות אלא למי שצוין במפורש בייפוי הכוח ובסכום שצוין בו, ובלבד שהסכום לא יעלה במצטבר על 100,000 שקלים חדשים;
(ד) פעולה משפטית אחרת או כמה פעולות משפטיות הקשורות זו בזו, ובכלל זה כמה פעולות הקשורות בעסקה אחת, ששוויין הכולל עולה על 100,000 שקלים חדשים ואינו עולה על 500,000 שקלים חדשים;
(ה) ביצוע פעולות במוצר פנסיוני, כהגדרתו בחוק הפיקוח על שירותים פיננסיים (ייעוץ, שיווק ומערכת סליקה פנסיוניים), התשס"ה-2005 (בחוק זה – מוצר פנסיוני), למעט –
(1) הגשת בקשה לקבלת קצבה בהגיעו לגיל הפרישה לפי סעיף 3 לחוק גיל פרישה, התשס"ד-2004;
(2) משיכת כספים מקרן השתלמות שאינה בניגוד להוראות לפי סעיף 23 לחוק הפיקוח על שירותים פיננסיים (קופות גמל), התשס"ה-2005;
(3) משיכת כספים מקופת גמל לתגמולים שקבע שר המשפטים בצו, בהתייצעות עם שר האוצר, שאינה בניגוד להוראות לפי סעיף 23 לחוק הפיקוח על שירותיים פיננסיים (קופות גמל), התשס"ה-2005;

 


 

לפניה לעו"ד יעל מילקובסקי-לוי,

המתמחה בעריכת יפוי כח מתמשך, וליעוץ חינם במקרים בהם אתם נתקלים בקשיים בהתנהלות מול הבנק, בהקשר של ייפוי כח מתמשך

יש למלא את הטופס

עודכן לאחרונה ב שני, 24 ינואר 2022 05:23

Media

השאר תגובה

עורך דין ייפוי כח מתמשך באזור השרון

03-5472447 - שלוחה 2
רח' הנ"ץ 6
רמת השרון

 

רח' הנגר 24
הוד השרון

שעות פעילות - עריכת ייפוי כח מתמשך

ראשון-חמישי
9:00 עד 17:00
});})(jQuery);